יעוץ לגבי בלבול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/10/2013 | 17:20 | מאת: הלל צימר

מזה 5 שנים היכולות הקוגנטיביות שלי החלו להתדרדר כמוכן אני חש בלבול מתמיד. התדרדרות מתבטאת בכך שקשה לי לחשוב ,קשה לי לתכנן, קשה לי להפעיל היגיון ,קשה לי לזכור לטווח קצר. כמוכן קשה לי לפקס את העיניים. מרגיש כאילו לקחתי סמים. אני כבר שנתיים מטופל אצל פסיכיטאר(קיבלתי תרופות לחרדה) ללא הטבה כלשהיא. מלבד ויטמין D כל הבדיקות היו בסדר. MRI מח יצא תקין חוץ מכמה אוטמים זהירים שנמצאו. איזה תרופה יכולה לשפר את התיפקודים הקוגניטבים?

16/10/2013 | 19:14 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום הלל, ראשית צריך לבדוק האם יש באמת ירידה ביכולות הקוגניטיות שלך באמצעות הערכה קוגניטיבית. שנית צריך לבדוק האם יש לך מצב רפואי כללי שיכול לגרום זאת. אוטמים זעירים ב- MRI יכולים להסביר ירידה קוגינטיבית מסויימת וצריך לבדוק מה גורם לאוטמים האלה אצלך. שלישית צריך לבדוק אם יש לך מצב פסיכיאטרי שיכול לגרום לפגיעה בתפקוד הקוגניטיבי. צריך גם לעבור על התרופות השונות שאתה לוקח, אם אתה לוקח ולבדוק אם יש בהן משהו שיכול לפגוע בתפקוד הקוגניטיבי. התשובה לשאלתך איזה תרופה לקחת תלויה בתוצאות הבירור של כל הדברים שהזכרתי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה