2 שאלות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/10/2007 | 04:45 | מאת: רוני

שלום, 1)אשמח אם תתאר לי בקצרה דבר שמעניין אותי , והוא מה מדיוק שונה במוח אצל אדם ביישן מאדם רגיל או אדם עם ocd מאדם רגיל? 2) ראיתי לא מזמן תוכנית שעסקה באובססיות ונתנו לה שם שלדעתי היה מאוד לעניין בנושא הרחב של ה ocd והוא גם רלוונטי לנושא הקטן שאני אשאל שהוא גם בתחום הפרעת ה ocd השם היה "אובססיות- מי בכלל נורמלי?" יש את אחד הדברים השכיחים והידועים בהפרעה והוא החזה לבדוק שנעלת את הדלת , ובכן כמובן שכשאתה חוזר המון זה לא בסדר אך אתה חוזר כי אתה לא בטוח שנעלת, מכאן אני מצאתי את הקשר לכותרת איפה הנורמליות כי זה לא אובססיה לעשות משהו רע והגבול לא ברור כי אם זה לא יטריד אז הדלת יכולה לפעמים להישאר פתוחה. מה אתה יכול לומר לי בנושא זה, אני מתאר שאנשים לא אובססיביים לא משאירים דלתות פתוחות יותר מאחרים , אז מה יש להם זיכרון יותר טוב?

21/10/2007 | 22:01 | מאת: ד"ר עופר שמגר

1. אין הבדל ברור בין מוח של אדם ביישן לאדם "נורמלי". לעומת זאת מספר מחקרים הדגימו שינויים הקשורים למבנה ופעילות של האונה הקדמית במוח של חולי OCD, בייחוד בקשרים של האונה הזו לחלקי המוח היותר עמוקים. 2. האובססיביות לא קשורה לזיכרון אלא לספק. לאובססיבים יש תמיד ספק "שאולי שכחתי". אובססיביות גם לא קשורה למשהו רע. מי שטוב לו עם ההתנהגות הכפייתית הנובעת מהמחשבות האובססיביות- אין שום בעיה שיחיה עם זה עד 120 ללא טיפול. זה לא קשור לנורמליות או חוסר נורמליות. אנחנו מטפלים במי שהמחשבות או ההתנהגות שלו מפריעות לו. מיהו נורמלי (אם בכלל יש כזה דבר נורמלי) זו שאלה קשה ומורכבת שדורשת דיון שלם של שעה לפחות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה