זאפה 10 מה תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/10/2013 | 20:35 | מאת: דני

מה הסיכון לטיפול ממושך בזאפה 10 ומה תופאות לוואי ואם זה ממכר

08/10/2013 | 22:04 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דני, זאפה (שם החומר הפעיל olanzapine), היא תרופה מצוינת לטיפול בהפרעות פסיכוטיות כמו סכיזופרניה והפרעות מצב רוח כמו הפרעה דו קוטבית. יש לתרופה הזו כמה תופעות לוואי וכדאי לעיין בעלון לצרכן. הדאגה הגדולה ביותר בשימוש ממושך בתרופה זו היא לגבי תופעות לוואי מטבוליות: עליית משקל, עלייה בכולסטרול וסכרת. זאת כיוון שתופעות לוואי אלה עלולות להיות בלתי הפיכות ולגרום לנזקים בלתי הפיכים שנותרים גם אם התרופה מופסקת. מי שנוטל זאפה צריך לעקוב אחר משקלו ולעשות כמה בדיקות דם תקופתיות ביניהן פרופיל שומנים וסוכר בדם.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה