אגורפוביה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/10/2013 | 20:06 | מאת: דינה

שלום דוקטור ברקאי, אשמח לדעת לגבי אגורפוביה - ממה היא נובעת ומתי היא מתפרצת? באיזה גילאים זה נפוץ? ומה התסמינים? תודה מראש מדינה

06/10/2013 | 14:29 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דינה, לשאלותייך על אגורפוביה (agorphobia): ממה היא נובעת ומתי היא מתפרצת? אנחנו לא יודעים בדיוק ממה נובעת אגורפוביה. בחלק מהמקרים היא יכולה להיות סיבוך של חרדה בעתית (פאניקה), אך לפעמים היא מופיעה לבד. באיזה גילאים זה נפוץ? אגורפוביה יכולה להופיע בכל גיל. כפי שאמרתי קודם, בחלק גדול מהמקרים אגורפוביה היא סיבוך של פאניקה, שנוטה להופיע בגיל צעיר יחסית- בעשור השני-שלישי לחיים. ומה התסמינים? אגורפוביה מתבטאת בתסמינים גופניים ומנטליים של חרדה, שמופיעים כאשר האדם נמצא במקומות פתוחים וריקים או מקומות הומי אדם או מקומות שקשה להיחלץ מהם ואין לאדם שליטה על ההחלצות מהם (כמו אוטובוס).

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה