שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/10/2013 | 13:46 | מאת: שני

אני בחורה בת 32, סבלתי מחרדות תקופה ארוכה ואני נוטלת ציפרלקס כבר כמה שנים. למדתי לחיות עם החרדות וקיבלתי אותן והן כבר לא מפריעות לי במהלך החיים. אחת מהחרות שלי הייתה הפחד ממחלות נפש, כמו...לשמוע קולות . משהו מוזר קרה לי לפני חצי שנה...פתאום שמעתי מן דיבור של אנשים בראש. דברים שלא קשורים לשום דבר...זה חזר על עצמו מספר פעמים וזה פתאום מופיע בלילות האחרונים. אני אציין שזה קורה לי רק בלילה לפני שאני נרדמת וכשאני מאוד מאוד עייפה. האם זה יכול להעיד שהפחד שלי התממש? ממתינה לתשובתך...תודה

06/10/2013 | 13:24 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום שני, אני חייב להתחיל בהסתגייגות שאבחון פסיכיאטרי עושים רק בבדיקה פסיכיאטרית בפגישה אישית ולא בהודעה בפורום ואת צריכה להתייחס למה שאני כותב כאן כאל ייעוץ כללי. זה נורמלי לחלוטין שיש הזיות מסוגים שונים, כולל שמיעת קולות, לפני השינה (או כשאת עייפה מאד, שזה בעצם אותו דבר). הסיכוי שתהיה לך סכיזופרניה שהיא ההפרעה הפסיכוטית השכיחה ביותר, קטן עם הגיל. אף שאת אישה צעירה, בכל מה שנוגע לסכיזופרניה, כבר עברת את שיא הסיכון להופעת המחלה.

06/10/2013 | 18:49 | מאת: שני

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה