מעבר מפרוזאק ללוסטרל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/10/2013 | 13:53 | מאת: שירי

שלום, לקחתי 8 חודשים פרוזאק להפרעת חרדה קשה, עם שיפור חלקי בלבד (במינון 60מג), הרופא החליף לי לפני שבוע וקצת את הפרוזאק בלוסטרל, הפסקתי בבת אחת את הפרוזאק והתחלתי לקחת לוסטרל (סרטרלין טבע) 50מ"ג ביומיים ראשונים ולאחר מכן 100מ"ג בשבוע האחרון. לא חשתי התגברות של חרדות ודיכאון עד ללפני יומיים אז החלה הרעה (התגברות) , האם זה יכול להיות עקב תחילת השימוש בלוסטרל? ואם כן, תוך כמה זמן צפוי לחול שיפור? תודה נ.ב מלבד ההגברה בחרדה בימים האחרונים יש גם עייפות מאוד חזקה... ישנה 10-11 שעות בלילה ועדיין עייפה כל היום

03/10/2013 | 19:07 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום שירי, זה יכול להיות עקב תחילת השימוש בלוסטרל? ייתכן, אבל קשה לי להאמין. מינון הלוסטרל שאת מקבלת הוא נמוך יחסית למינון הפרוזאק שהיית נוטלת. מקובל להפסיק טיפול בפרוזאק בבת אחת כי הוא נשאר בדם המון זמן, אבל ייתכן שלך זה לא מתאים ואת צריכה להוריד יותר בהדרגה. התייעצי על כך עם הפסכיאטר המטפל. ואם כן, תוך כמה זמן צפוי לחול שיפור? לא יודע, כי אני לא יודע ממה נובעת ההחמרה.

03/10/2013 | 19:38 | מאת: שירי

האם אם כן מותר להמשיך לקחת כמות מסויימת של פרוזאק (פריזמה) בו בזמן שמתחילים לקחת את הלוסטרל? אני מעלה בכמות הלוסטרל ל 150... האם 200מ"ג תואם את ה60 מג פרוזאק שהייתי לוקחת? תודה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה