פוביות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/10/2013 | 05:05 | מאת: חסוי

שלום, אני בן 31 כרגע מגיל 22 יש לי סכיזופרניה, אני מקבל טיפול 6 מג ריספרידל, 1000 מג דפלפט ביום, והרופא בשנה האחרונה הוסיף לי וואבן 1, אני עובד כבר שנה וחצי כמעט במשרה מלאה תודה לה' יציב, משרציתי לומר ולשאול, שאני תקופה ארוכה מנסה ללכת נניח לקניונים מרכזי חנויות, מקומות סגורים, בתי קפה, מסעדות, חנויות מותגים, איפה שיש מקומות סגורים עם המון אנשים ויש לי מן פניקה פחד, אני רוצה להיות חופשי בלי כל הפוביות האלה, ולא יודע מה לעשות? יש לי רופא שאני רואה 1 ל ל3 חודשים. למשל הוא אמר שבגלל שמצבי טוב מותר לי לשתות אפילו 2 בירות פעם בשבוע, שתיתי ומה שראיתי האנגובר משתיק את הפוביות ב100% והבנתי שיש עדיין מבחינה תרופתית במה לטפל, כי זה בלתי נסבל שאני רוצה להיות אדם חופשי ולא לתת לזה לשלוט בי, למשל אני עובד במקום עם המון אנשים בהתחלה היה קשה אבל אני מודע לזה עם נניח חודש לא אהיה בעבודה יום יום הפוביות יחזרו, אני יודע שאני צריך לקחת תרופה השאלה איזה?

03/10/2013 | 12:52 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, צריך לבדוק איתך מה המחשבה המעוררת חרדה שתוקפת אותך במקומות סגורים והומי אדם ולפי זה להתאים את הטיפול. יש סוגי חרדה שאפשר לטפל בהם גם באמצעות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי, אני לא יודע אם סוג החרדה שיש לך הוא כזה. אני מציע שתתייעץ על זה עם הפסיכיאטר המטפל בפעם הבאה שתיפגשו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה