שאלה כללית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/09/2013 | 01:10 | מאת: ron

יש לי שאלה כללית, לא בנוגע לאדם מסוים. בהנחה שיש רקע של חוסר אהבה מהורה בילדות. בהערכת אישיות פסיכופתית, על ידי רוברט ד. הייר, אם כל המאפיינים רגשיים ובינאישיים (גורם 1) ממש מתארים אדם אך לעומת זאת גורמים 2 (סגנון חיים בלתי יציב) ממש לא מתאימים לו. האם אפשר לשלול פסיכופתיה באופן כללי? האם אפשר לשלול הפרעת אישיות? האם בכלל הדבר מצביע על משהו? שוב, רק באופן כללי? תודה!

30/09/2013 | 04:45 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

מצטער רון, ניסחת באופן כללי מידי. באופן כללי- אבחון פסיכיאטרי נעשה באמצעות ריאיון ובדיקה פסיכיאטרית ולעתים פעולות עזר אבחוניות נוספות כמו אבחון נוירופסיכולוגי ובדיקות מעבדה שונות. כך, באופן כללי, מאששים או מפריכים אבחנות פסיכיאטריות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה