אדרונקס והריון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2013 | 20:00 | מאת: מחכה לתשובה

שלום, אני לוקחת כיום 8 מ"ג אדרונקס לטיפול בדיכאון, בנוסף לציפרלקס ולמוטריג'ין. משיחה עם המרכז הטרטולוגי הבנתי שאין מידע לגבי הבטיחות של אדרונקס בהיריון, מאחר וזו תרופה חדשה יחסית. השאלה- האם יש תרופה חלופית/מקבילה לאדרונקס, שנבדקה ונמצאה בטוחה לשימוש בהיריון? (במרכז הטרטולוגי לא ידעו לענות על השאלה הנ"ל. אצלם היה רק מידע ספציפי לפי שם התרופה) תודה!

30/09/2013 | 08:23 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, כל התרופות שמנית חשודות בדרגה זו או אחרת ועלולות או לכל הפחות לא נשלל שהן יכולות לעשות בעיות בהריון. עם זאת עלייך לזכור שגם הפסקת תרופות יכולה להיות מסוכנות כי הידרדרות במצב הפסיכיאטרי יכולה גם היא לסכן את העובר. חשוב שתתייעצי על הנושא עם הפסיכיאטר המטפל כי השאלה היא מורכבת וההחלטה היא אישית.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה