קלפטומניה או חיפוש ריגושים?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/09/2013 | 13:46 | מאת: עצה דחופה

בן הזוג שלי "סוחב" מדי פעם מוצרים, ואין לו בעיה כספית חמורה, לא מזמן הוא נתפס בנוכחותי כשמוצרים בכיסיו האם זה הצורך לחפש ריגושים או שזוהי קלפטומניה? איך אפשר להבדיל ולדעת? האם זה בר טיפול? אם כן, איך ואיזה? האם יש סיכוי שזה יחמיר ויתדרדר לכיוונים אחרים? הוא טוען שהוא יפסיק, אנחנו אמורים להתחתן וזה דבר שצריך לקחת בחשבון אני אשמח לתגובה מהירה! תודה!

28/09/2013 | 14:01 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, השאלות ששאלת הן רלוונטיות מאד אם אתם הולכים לקשר רציני. אין דרך לענות עליהן בלי בדיקה פסיכיאטרית. כיוון שיש באופן ברור לבן הזוג שלך התנהגויות חריגות, זה לגמרי סביר לבקש ממנו שיפנה לבדיקה פסיכיאטרית ואבחון ושיאפשר לך לקבל את תוצאות האבחון ולדבר עם הפסיכיאטר ולשאול אותו את כל השאלות שהפנית אליי.

28/09/2013 | 14:14 | מאת: עצה דחופה

יש דרך מקובלת לפנות לייעוץ פסיכיאטרי? זה דורש הפניה מיוחדת?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה