שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/09/2013 | 04:17 | מאת: גיא

ידידה מאוד טובה שלי כבר שנים, חושבת כל פעם האם כן או לא ללכת לטיפול, כי חושבת שאין מענה לבעיותיה. שנים ארוכות היא סובל מחוסר אמפתיה לאנשים שלא מהמעגל הראשון, חוסר סבלנות (מתעצבנת מהר) מכולם, משקרת הרבה שהיא חסרת סבלנות, קשרים רציניים מחזיקים מעמד אבל תמיד נגמרים שהצד השני מאוד פגוע. לעומת זאת היא מצליחה בחיים, צוחקת עם מי שאוהבת, נהנת מהחיים, לא עבריינית, מראה חמלה לפעמים, חכמה מאוד וציונים טובים. יודע שבילדותה האם סבלה מדיכאון. מפריע לה ולי כחבר קרוב מאוד הבעיות. האם יש סיכוי לעזרה? כיוון מה הבעיה? (לא מחפש התחייבות לאבחנה :) ) תודה!

28/09/2013 | 09:47 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום גיא, אני מבין שלחברתך יש התנהגויות שמפריעות לה ונראות גם לך בעייתיות. אבל קשה לי לי להבין מה בדיוק העניין. זה לא מפתיע. לא זו בלבד שאי אפשר לתת ייעוץ או אבחון פסיכיטיאטרי על סמך הודעה בפורום, אלא גם צריך שהיא תפנה בעצמה. אמור לידידתך שאם היא רוצה לבדוק אם יש או אין מענה לבעיות שמטרידות אותה, היא צריכה לפנות להתייעצות ואבחון אצל פסיכיאטר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה