ציפרלקס שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/09/2013 | 09:11 | מאת: טלי

ראיתי שלציפרלקס יכולה להיות נטייה אובדנית ויש לי שאלה....במידה וזו תהיה תופעת הלוואי שאסבול ממנה(חשוב לציין שלעולם לא הייתה לי נטייה אובדנית אני בת 42 -אני סובלת ממחשבות כפיתיות, דכדוך, המון חרדות ושינויים קיצוניים במצבי הרוח). האם מרגישים שזה הולך להגיע הנטייה האובדנית-ולא כבר מאוחר מידי...כיצד אזהה את זה במידה וקיים?? ובנוסף הבנתי שיש סיכוי להתגברות של חרדות בהתחלה-כיצד יודעים מתי זו תופעת לוואי והיא אמורה לחלוף שהתרופה לא מתאימה?? שוב בברכת מועדים לשמחה, טלי

27/09/2013 | 23:31 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום טלי, ראשית עליי להגיד שלדעתי יש מספיק ראיות בספרות המקצועית כדי להגיד שהאזהרה שציפרלקס (ושאר התרופות ממשפחת ה- SSRI) גורם לאובדנות, אינה נכונה. או שגם אם היא נכונה אצל אנשים מסויימים, שיעור המקרים בהם ציפרלקס מפחית או מונע אובדנות, רב יותר. לשאלותייך הנוספות: כיצד אזהה את זה במידה וקיים?? אובדנות, כמו אהבה, כשהיא מגיעה- אז יודעים. וברצינות: דחף אובדני כמעט לעולם אינו דבר פתאומי, אלא מתפתח בהדרגה. התסריט שאולי יש לך שפתאום בלי שהיו לך כל סימנים מקדימים, תמצאי את עצמך באמצע ניסיון התאבדות אינו מהלך רגיל. ובנוסף הבנתי שיש סיכוי להתגברות של חרדות בהתחלה-כיצד יודעים מתי זו תופעת לוואי והיא אמורה לחלוף שהתרופה לא מתאימה?? תופעות לוואי גופניות ומנטליות כאחד דועכות לרוב לאחר כמה שבועות, אך לא תמיד. אם הן אינן חולפות והן בלתי נסבלות, אז סימן שהתרופה לא מתאימה. הניסיון של כ- 15 שנות טיפול במיליוני מטופלים בעולם שנוטלים ציפרלקס מראה שאין ככל הנראה נזקים בלתי הפיכים שתרופה זו גורמת. כלומר דבר אחד בטוח- אם תפסיקי את התרופה- כל השפעותיה הטובות והרעות כאחד, ייפסקו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה