תורשה מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/09/2013 | 17:25 | מאת: אבי

היי, רציתי לדעת מה סיכויי העברה של ההפרעה מסוג מאניה דיפרסיה לדור הבא במקרה ואחד הצדדים סובל מהפרעה זאת. תודה

25/09/2013 | 16:21 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אבי, בשונה מסכיזופרניה שבה הנתונים המספריים די ברורים, בהפרעה דו קוטבית (מאניה דפרסיה) יש פערים די גדולים בין מחקרים שונים, אף כי יש הסכמה שיש להפרעה הזו מרכיב תורשתי ולכן אם יש אותה לאחד ההורים, יש לילדים סיכון מוגבר יחסית לאוכלוסיה הכללית. כמה בדיוק? קשה לומר.

25/09/2013 | 17:04 | מאת: אבי

היי האם יש לך לפחות טווחי נתונים? הייתי שמח לשוחח איתך בנושא אם אפשר (בתשלום כמובן) אני עומד לקרת החלטה חשובה בחיי ואני צריך בבקשה את כל המידע. תודה, אבי

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה