טיפול במבוגרים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/09/2013 | 09:22 | מאת: אלי

ד"ר ברקאי שלום, אימי בת 75 סובלת מדכאון למעלה משנה שמתבטא בחוסר תפקוד, אי יכולת הנעה עצמית, מצב רוח ירוד, חוסר יכולת להנות בעצם משום דבר. אמא טופלה ב- 2-3 סוגי כדורים (האחרון ציפרלקס) אבל אף פעם לא נתנה לזה סיכוי אמיתי, תמיד מפסיקה אחרי כמה ימים בטענה שזה עושה לה להרגיש גרוע יותר (שלא לדבר על הסטיגמה של "אני לא פסיכית" ). הצעתי לה להתייעץ לגבי הרמוטיב , היא פסלה גם את זה... כואב הלב לראות אותה בסבל המתמשך הזה מבלי יכולת לעזור לה, אני חייב לציין שבעברה היו תקופות שסבלה בהן מדכאון אבל יצאה מהן בסופו של דבר ללא טיפול תרופתי, אני מניח שבשל הגיל , החוסן הגופני והנפשי הירוד היא מתקשה לצאת מהדיכאון כבר למעלה משנה. מה אני יכול לעשות כבן דואג לעזור לה?? תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה

24/09/2013 | 21:32 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אלי, עם כל הצער שבדבר, כפי שאתה מתאר לעצמך, לאמך יש אוטונמיה והיא יכולה וצריכה להחליט בעצמה אם לקחת טיפול או להמשיך לסבול. עם זאת- מותר לך בהחלט להפעיל עליה לחץ מתמיד, בצורה של שיחות ושכנועים חוזרים ונשנים. אם אדם נמצא בסכנה- בגלל הזנחה עצמית, בגלל אובדנות או בגלל התנהגות אחרת, אז ייתכן שאפשר ואף צריך לטפל בו אפילו נגד רצונו.

25/09/2013 | 12:53 | מאת: אלי

תודה על תשובתך. האם לדעתך טיפול בשיחות יכול להחליף טיפול תרופתי או לפחות להקל בצורה משמעותית?

27/09/2013 | 21:10 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אלי, זה תלוי בסוג הדיכאון. טיפול בשיחות יכול להחליף טיפול תרופתי ולהועיל לא פחות מטיפול תרופתי ובמובנים מסוימים אף יותר, בדיכאון קל או בינוני. בדיכאון חמור, עם הפרעה בבוחן המציאות, אובדנות קשה או ירידה בקשר עם הסביבה, יכולתו של אדם ליצור קשר בין אישי משמעותי נפגעת מאד ועימה יורדת מאד גם יכולתו להסתייע בטיפול פסיכולוגי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה