החלפת כדור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/09/2013 | 08:46 | מאת: עודד

שלום אני שותה סראקסט 30 הרבה שנעים בזמן האחרון עקב חוסר יעלות החליפו לאסתו 20 השאלה היא האם המינון שהביאו לא גבוע בהתחלה שמעתי שמתחלים ב10 מילגרם והאם האסטו כמו הצפרליקס אותו יעלות תודהו וכמה זמן זה ישפיע האם שוב מהתחלה אציין אני שותה עקב לחץ וחרדה

21/09/2013 | 22:22 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום עודד, אתה צודק. בדרך כלל מתחילים אסטו מ- 10 מ"ג או אפילו 5 מ"ג ליום, במיוחד כאשר הוא מיועד לטיפול בחרדה. יכול להיות שהרופא שלך חשב שאין טעם לתת אסטו במינון נמוך אם סרוקסט לא הועיל אפילו במינון בינוני (30 מ"ג סרוקסט שקול ל- 15 מ"ג אסטו או ציפרלקס) והחליט להתחיל ישר במינון גבוה. לא שגרתי, אבל הגיוני. כדאי אולי, שבמקום שאני אנסה לנחש למה התכוון הרופא שלך, תפנה את השאלה הנכונה מאד שלך אליו. לציפרלקס ואסטו יש כנראה אותה יעילות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה