ציפרלקס+ריספונד 2

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/09/2013 | 20:20 | מאת: דני

ערב טוב מטופל כעת בציפרלקס 5מ"ג מספר שנים ללא שיפור כלל עקב חרדה הרופא הציע להוסיף כדור ריספונד 2 וראיתי שלכדור התוויות שונות לגמרי, האם ניתן ורצוי לשלב את הכדורים?

19/09/2013 | 18:18 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דני, ראשית עליי להדגיש שמה שאני כותב אינו ייעוץ פסיכיאטרי ואינו תחליף להתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל. 5 מ"ג ציפרלקס, זה מינון נמוך. אפשר בדרך כלל להעלות עד 20 מ"ג. האם יש סיבה מדוע הפסיכיאטר לא העלה את המינון לפני שהמליץ להוסיף תרופה שניה? לריספונד יש אכן התוויות שונות לגמרי. זו תרופה אנטי פסיכוטית שניתנת בראש ובראשונה למחלה פסיכוטית בשם סכיזופרניה. יש כמה תרופות אנטי פסיכוטיות שיש להן יעילות גם לטיפול בהפרעות חרדה ולעיתים קרובות מוסיפים אותן לטיפול נוגד חרדה קיים כדי לחזק אותו, אם אין אפשרות אחרת. חשוב שתלבן עם הפסיכיאטר המטפל את השאלה: מה הסיבה לכך שהוא המליץ על ריספונד: האם כחיזוק לטיפול נוגד חרדה בציפרלקס או שהוא חושב שיש לך מצב פסיכיאטרי אחר?

20/09/2013 | 07:59 | מאת: דני

תודה על התשובה מדובר על טיפול לחרדה בלבד בעבר לקחתי מינון גבוה יותר וכן תרופות אחרות כגון סרוקסט ופרוזאק ולא עזר האם יש אפשרות לטיפול אלטרנטיבי?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה