התנתקות מהמציאות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2013 | 23:05 | מאת: אלי

שלום אני בן 23 עברתי התקפי חרדה ומחשבות טורדניות לפני 7 חודשים אני מטופל בריספירידאל וציפרלקס אצל פסיכיאטרית היום אני סובל מהתנתקויות מהמציאות וחוסר ריכוז וחשיבה קיצוניות זה מתבטא בחוסר יכולת לדבר, לחשוב, להקשיב. ושאני מסתכל על בני אדם הם נראים לי מוזרים. וזה קורה כל הזמן למעט שעה שעתיים ביום ולפעמים אני עובר יומיים שלושה שהם נטולים מהבעיות האלה. זאת הרגשה שאני לא חיי ושיש 10 % מציאות שאני נאחז בהם בכל הכוח כדי לעבור את הימים האלה בין אם זה בעבודה או בחברת אנשים. אני עובר את הבעיות האלה כבר כמה חודשים והפסיכיאטרית מעלה ומורידה במינון פה ושם ולא עוזר לאיזה בעיה נפשית קשורים הסימפטומים האלה ? האם יש טיפול תרופתי מתאים ? כי הפסיכיאטרית שלי לא ממש נותנת תשובות לשאלות האלה

16/09/2013 | 18:27 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אלי, אינני יודע, אבל התיאור שנתת, אף שהוא מדוייק וברור, משאיר שאלה גדולה- מה המצב הפסיכיאטרי שגורם אותו. אני יכול לדמיין לעצמי, לפי התיאור שנתת שהפסיכיאטרית המטפלת, למרות הכרותה איתך לא בטוחה לגמרי מה האבחנה. כדאי שתדון איתה על זה באופן פתוח ותשקלו כיצד להתקדם לקראת אבחנה וטיפול יעילים.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה