אלטרולט גמילה וציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/09/2013 | 08:40 | מאת: טליה

שלום רב ד"ר ברקאי, שנים רבות אני סובלת מדידכוך קל טריכוטילומניה קלה(בילדותי היתה קשה מאוד!!!) וחרדות. צורכת 8-9 כדורי אימטרקס למיגרנות בחודש באישור נירולוג. לאחרונה כ4 שבועות עשיתי שימו ב5 -2.5 מ"ג אלטרולט(יודעת שזה נחשב מינון הומאופטי ) והאלטרולט גרם לי הפרעות בשינה ועייפות להפחתה ניכרת של החרדות ניכרת!! ומצב רוח מיוצב-אחרי 4 שבועות נאלצתי להפסיק כי תופעת הטנטון ממנה אני סובלת שנים התגברה באופן נוראי!!! ובאמת שבוע אחרי ההפסקה של רבע כדור-הטינטון לא נעלם אך חזר למצב הכמעט נסבל שהיה לפני ויחד עם זאת אני מותקפת!!!חרדות, מתוך שינה בערות מצב נוראי!! חזרתי ל"שחק" בשיער קצת יותר מצב רוח "קרבי" אי אפשר להיות לידי-ומה עשיתי הפסקתי בסך הכל רבע כדור...בקרתי אצל הנירולוג השבוע-רופא בעל שם שהמליץ על ציפרלקס ואמר שאין חשש עם האימטרקס(שמזמן הופרחה השמועה על סרטונין סינדרום). מספר שאלות: מה קורה לי?? מתי כדי להתחיל עם הציפרלקס-הפסקתי לפני שבוע את האלטרולט. האם ציפרלקס יכול גם להגביר את הטינטון כפי שקרה לי-הרגשתי שאני משתגעת אזעקה מטורפת בתוך הראש... האם ציפרלקס טיפול יעיל בחרדות, עצבות, שינויים במצבי הרוח? כיצד מפחדים מתופעות הלוואי-תחושה של איבוד אמון בתרופות... (ניסיתי בעבר סימבלטה שהייתה לי מצויינת למצב הרוח אך גרמה להתקפי מיגרנה רבים ועלייה בתפקודי כבד...)-התחושה שכל מה שעוזר הגוף כאילו מתנגד ומח תופעות לוואי...(או שזו אינטרפטציה שלי...המתובלת בחרדה... גמר חתימה טובה, לתשובתך אודה

15/09/2013 | 12:48 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום טליה, לשאלותייך: מה קורה לי?? ממה שקראתי, נראה לי שמצבך מורכב וקרה לך לא פעם שתרופות שהועילו, עשו זאת לצד תופעות לוואי בלתי נסבלות. לכן אינני בטוח שיש לי הרבה מה לעזור, בודאי לא מעבר למה שמומחה רציני כבר אמר: מתי כדי להתחיל עם הציפרלקס-הפסקתי לפני שבוע את האלטרולט? היום. לא צריך לחכות יותר. המינון של האלטרולט היה "הומאופתי" כהגדרתך. האם ציפרלקס יכול גם להגביר את הטינטון כפי שקרה לי-הרגשתי שאני משתגעת אזעקה מטורפת בתוך הראש... כעיקרון לא, אבל גם אלטרולט לא. למעשה אלטרול הוא טיפול לטנטון במקרים רבים. לאור התגובה הלא צפויה לאלטרול, קשה לנבא מה יעשה הציפרלקס. האם ציפרלקס טיפול יעיל בחרדות, עצבות, שינויים במצבי הרוח? כן.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה