ייעוץ

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2013 | 12:24 | מאת: שי

שלום רב,חברתי בשנתיים האחרונות סובלת מדיכאון קל שמתבטא בעיקר בלחץ וחרדות,היא עושה דברים בלחץ ומאוד מקפידה על סדר וניקיון,כמו כן בעבר ניסתה כמה פעמים להתאבד בעבר עקב תחושה של חוסר ערך והרגשה שהיא כמו עול על אחרים ,היא אומרת שהיא סובלת מאוסידי ויש לה טקסים שהיום היא יותר משתלטת עליהם אך אני דואג לה עדיין,היא גרה לבדה בדירה שכורה ברחובות אין לה כסף לפסיכולוג,אני אישית סובל מחרדה ולוקח פלוטין שזה עוזר לי והיא רוצה גם לקחת אך שמעתי שמתחת לגיל 24 זה יכול לעודד אובדנות (היא בת 23) האם יש פיתרון למצב כזה? מה עושים כשיש מצב כזה של דיכאון ואין יכולת כלכלית לפנות לאיש מקצוע? האם יש תרופה שכדאי לה לקחת עם פחות תופעות לוואי?

12/09/2013 | 20:54 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום שי, לשאלותיך: שמעתי שמתחת לגיל 24 זה יכול לעודד אובדנות (היא בת 23) האם יש פיתרון למצב כזה? קיימת אזהרה של רשות התרופות והמזון האמריקאית (FDA) שפריזמה (החומר הפעיל - fluoextine, אותו דבר כמו בפרוזאק) יכול לגרום התאבדויות. רבים חושבים וגם מחקרים מודרניים תומכים בכך שהאזהרה הזו אינה נכונה ופריזמה אינו גורם לאובדנות בבני נוער, צעירים או בני כל גיל אחר. מה עושים כשיש מצב כזה של דיכאון ואין יכולת כלכלית לפנות לאיש מקצוע? יש אפשרות לפנות למרפאות בריאות הנפש הממשלתיות אם יש אחת כזו באזור קרוב ויש אפשרות לפנות לפסיכיאטר במסגרת קופת חולים. האם יש תרופה שכדאי לה לקחת עם פחות תופעות לוואי? לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי. בסופו של דבר זה עניין של התאמה אישית שמוצאים אותה בניסוי וטעייה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה