שימוש בציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/09/2013 | 06:02 | מאת: שוש

היי, אני סובלת כבר מספר שבועות ממה שמסתמן כהתקף חרדה שגורם לי לסחרחורות קשות ובחילות ותחושת עילפון בעיקר כשהולכת או נוהגת. הרופא רשם לי ציפרלקס ואני לקחתי כבר 3 ימים (10 מ"ג)- אך מאז שהתחלתי לקחת- תחושותיי הפיסיות החמירו- בחילות קשות עד חוסר יכולת לתפקד, כאבי ראש, יובש בפה, וחולשה נוראית. הרופא אומר שזה אמור לעבור אך אני מתייסרת ומרגישה חולה מאוד (לוקחת גם ואבנים על מנת להיות מסוגלת ללכת ולהתגבר על המועקות). האם להמשיך עם הציפרלקס ולקוות לעבור את המשבר ה"ראשוני" או שזה סימן שהתרופה אינה מתאימה לי ולעעבור לבאה בתור? תודה

02/09/2013 | 12:38 | מאת: אילנית

שלום שוש, האם התקפי החרדה כוללים פחד וחרדה, או בעיקר תופעות גופניות? אני הייתי מציעה להמשיך לעשות בדיקות כדי לנסות לאתר בעיה גופנית. אם הרופא שלך לא מוצא, כדאי לנסות רופא אחר. דרך אגב, ייתכן מאד שאלו תופעות של חום ומחסור במלחים. אתה ממעיטה בצריכת מלחים? תזונאית אולי יכולה לעזור מהצד הדיאטטי. כפי שאתה רואה, ציפרלקס הוא כדור מסוכן. כשהגוף "מתרגל" אליו, הוא למעשה נכנע לכדור ולהשפעות שלו. חפשי בגוגל "ציפרלקס תופעות לוואי".

02/09/2013 | 14:38 | מאת: שוש

מוח, בדיקות דם, אף-אוזן-גרון, צילום ריאות ונוירולוג. אני מבינה שאת לא מאמינה בתרופות פסיכיאטריות, שזו כמובן זכותך. אני מוצאת שנוכחותך בפורום כזה היא התנהגות "טרולית" ולא מתחשבת בקהל הפורום, שכן את משתמשת בבמה של אנשים שסובלים מתחלואים שונים על מנת להפיץ את דיעותייך הלגיטימיות בצורה מיסיונרית.

03/09/2013 | 19:40 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום שוש, צריך ליטול ציפרלקס במשך 2-4 שבועות עד שהוא מתחיל להשפיע. ממש לא כדאי להכריז על התרופה כלא מתאימה לפני שנטלת אותה חודש ואפילו 6 שבועות כל יום והיא בכלל לא עזרה.

03/09/2013 | 21:02 | מאת: שוש

ולא בנוגע ליעילות התרופה אחרי מספר ימים. לאור העובדה שאני חווה בחילות קשות, עייפות וחולשה ויובש קיצוני בפה מאז שהתחלתי (לפני 5 ימים) להשתמש בה, האם זה נורמלי ובאיזה שלב זה אמור לעבור או שעלי להסיק שהתרופה אינה מתאימה לי. תודה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה