דיכאון ושימוש בסמים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

31/08/2013 | 23:46 | מאת: רונה

שלום, בן אחי שרוי בדיכאון מזה כשנה אחרי פרידה מבת זוג.הדיכאון מלווה באובססיה ובמחשבות על בת הזוג שלא פוסקות. הוא בן 35. הדיכאון חמור והוא משתמש בתרופות ואף עבר נזעי חשמל ואין שיפור במצבו. לפני הדיכאון הכל היה מצויין. מסתבר שבמשך כשלוש שנים הוא השתמש בסמים סינתטים "נייס גאי". מאז תחילת הדיכאון הוא לא משתמש. האם השימוש יכול להפוך את הדיכאון לנצחי? האם ניתן לטפל אחרת בשל השימוש בסמים? תודה רונה

01/09/2013 | 01:55 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רונה, "נייס גאי" הוא סם רחוב שמכיל חומר בשם JWH-018 שפועל על המוח כמו קנביס. אינני יודע מה אומר המחקר לגבי החומר הזה, אבל לגבי קנביס יש הרבה מידע. אנשים שמשתמשים בכמות גדולה של קנביס, בתדירות גבוהה ולאורך שנים, במיוחד אם החלו בגיל צעיר, חשופים לנזקים בלתי הפיכים למוח. הנזק יכול להתבטא בין השאר בדיכאון. ברוב המקרים אפשר לטפל בדיכאון ולהביא להחלמה, גם במקרה שהוא נגרם בעקבות שימוש בסמים. אך כל דיכאון עם או בלי סמים עלול להתגלות כעמיד וקשה לטיפול. הטיפולו בדיכאון שנגרם בעקבות שימוש בסמים אינו שונה מהטיפול בדיכאון אחר, אבל חשוב, מאד מאד חשוב, שאחיך לא יחזור להשתמש.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה