פאראנויות.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/10/2007 | 04:52 | מאת: אייל

היי. עוד מאז שהייתי צעיר הייתי סובל מפאראנויות. הרגשה שמדברים עליך, זוממים נגדך, מצותתים לך...כל מיני כאלו. עם השנים יש לי הרגשה שזה רק מתגבר וזה די מתסכל. אני לא בוטח באף אחד כמעט ובעבודה זה די גורם לי לחרדות. אני יודע שזה נובע מחוסר בטחון, אבל איך אפשר להתחיל להתגבר על זה וממה זה נובע בכלל??? תודה.

19/10/2007 | 18:22 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אייל שלום, כנראה שקיימת אצלך רגישות יתר וחשדנות יתר מולדת. אלו תכונות אישיות, שיכולות להיות אצל כל אחד, אבל אצלך הן מוקצנות. הרבה פעמים זה תורשתי- האם יש לך מישהו במשפחה שגם הוא חשדן ומתקשה לתת אמון? למה זה קיים אצלך? ובכן, זו כמו כל תכונה אישיותית. פשוט נולדים ככה. כמו שמישהו אחד יותר מופנם, ואחר יותר מוחצן, ושלישי דייקן, ורביעי מפוזר. אז מה עושים? אם זה מפריע לך, ונשמע שזה מפריע, מה שיכול לעזור זה טיפול פסיכותרפויטי (טיפול פסיכולוגי) שיחתי. מדובר בטיפול שלוקח זמן- מינימום שנה וחצי, ובהרבה מקרים גם יותר. אבל זה יכול לתת לך כלים לכל החיים. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה