סרוקסט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/08/2013 | 13:58 | מאת: ניקול

כמה שנים שאני לוקחת סרוקסט עקב חרדות ואגורפוביה . בתקופות של לחץ החרדה חוזרת למרות הטיפול התרופתי עכשיו ביכלל נתנו לי בבית המרקחת תרופה גנרית של סרוקסט בשם פרוטין אני לא יודעת אם זה פסיכולוגי או לא אבל אני מרגישה יותר גרוע

29/08/2013 | 11:30 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ניקול. סרוקסט (Seroxat) הוא השם המסחרי של התרופה paroxetine. התכשיר סרוקסט הוא התכשיר המקורי (או בלעז, האתי) של התרופה הזו. כל שאחר התכשירים שמשווקים הם גרסאות חדשות (תרופות גנריות) שיצאו לאחר שהפטנט של הסרוקסט פג. אף פעם אין מידע מסודר ואמין לגבי פרופיל תופעות הלוואי של התכשירים השונים וההחלטה מה עדיף צריכה להתבסס על הניסיון האישי שלך ועל מה שהקופה מוכנה למכור לך. עלייך לזכור שלפי החוק אסור לקופה להחליף לך תכשיר שאת כבר נוטלת, אלא רק מסיבות רפואיות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה