החלפת דפלפט בלמיקטל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/08/2013 | 22:27 | מאת: אנונימית

שלום, אני לוקחת ציפרלקס, אדרונקס ודפלפט לייצוב דיכאון. המצב יציב כבר יותר משנה. כדי להקטין סיכונים למומים בעובר בהיריון עתידי אני מעוניינת להחליף את הדפלפט בלמיקטל שהומלץ לי. הבנתי שהמעבר הוא הדרגתי (כ-4 חודשים במינון שלי, מ-800 מ"ג דפלפט ל-200 מ"ג למוטריג'ין), ובמהלכו עלולות להיות תנודות רגשיות, כך שלא מומלץ לבצע משימות המוסיפות עומס רגשי/ דורשות יציבות רגשית (במקרה שלי: חיפוש זוגיות). השאלה- האם אכן הבעיה קיימת בכל תקופת המעבר? או שרק בחודש-חודשיים הראשונים? שמעתי דעה לכאן ודעה לכאן, כך שאני די נבוכה בנושא... אבקש לציין כי מבחינה רגשית חיפוש הזוגיות חשוב לי מאוד כרגע. תודה!

27/08/2013 | 22:37 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, אינני יודע איזו אבחנה פסכיאטרית קיימת אצלך. התשובה מתייחסת להפרעה ביפולרית שהיא הסיבה השכיחה ביותר למתן התרופות דפלפט ולמיקטל. את צודקת שלמיקטל נחשב בטוח יותר בהריון מאשר דפלפט. אבל אצלך באופן אישי, דפלפט כבר הוכיח את עצמו כמייצב יעיל ולמיקטל עדיין לא. לכן כל עוד רמת הדפלפט שנממדת בבדיקת דם אצלך נמצאת בתחום הטיפולי (50-100 מ"ג לליטר) הדפלפט מספק לך הגנה טובה מפני תנודות רגשיות. מרגע שמינון הדפלפט הורד והרמה של הדפלפט בדם יורדת, הוא כבר אינו מספק הגנה ואי אפשר לדעת מראש האם ובאיזה מינון הלמיקטל כבר עושה את העבודה במקום הדפלפט. ללמיקטל גם אין בדיקת דם. אורח חיים יציב בכל התחומים, מומלץ תמיד לאנשים עם הפרעה ביפולרית.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה