רסיטל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/08/2013 | 07:45 | מאת: שלי

הי לקחתי רסיטל במשך תקופה ארוכה (למעלה משנה) והוא עזר לי מאוד. בשלב מסוים החלו עליות וירידות במצברוח. עליתי במינון זה עזר מעט ושוב חזרו העליות והירידות. האם המשמעות שהכדור כבר אינו מתאים לי? כיום כשעליי להתחיל שוב טיפול תרופתי לאחר הפסקה ארוכה, אני תוהה האם הרסיטל מתאים? ואם לא, מה כן..ציפרמיל יכול להתאים, אני יודעת שזו אותה תרופה אך אולי האפקט יהיה שונה? או ללכת על SSRI אחר

26/08/2013 | 08:12 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום שלי, אם רסיטל הפסיק לעבוד, אין טעם לנסות ציפרמיל, זה בדיוק אותו חומר פעיל. לא הבנתי: כאשר הפסקת את הטיפול, היית במצב שהוא עזר לך והרגשת יותר טוב ובגלל זה הפסקת? או שהפסקת כי הטיפול לא הועיל? וכמה זמן נטלת בסה"כ ברציפות את הרסיטל? וכמה זמן הייתה ההפסקה הארוכה?

26/08/2013 | 10:50 | מאת: שלי

תודה. הפסקתי כי נמאס לי לקחת כדורים וזה היה בשלב שהכדור נחלש. הסתדרתי לא רע חצי שנה. לאחרונה התחלתי אפקסור והוא מרגיש לי זר מידי בגוף, קשה לי להסביר. חשבתי לחזור למוכר שהיה טוב שנה וחצי. בערך. כדור שהרגיש עדין. עכשיו לא ברור לי מה נכון

26/08/2013 | 13:20 | מאת: לד"ר - המשך

נזכרתי שכשהרסיטל נחלש הפסיכאטר רצה לתת לי מיצב, או משהו כזה?.. בכל מקרה, פרוזק שהיה לפני הרסיטל זכור לי גם לטובה אבל גרם לי בשלב מסוים לאפטיות ותופעות הלוואי היו קצת יותר מורגשות מהרסיטל. מה לעשות?

27/08/2013 | 19:47 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

ממה שאתה כותב, אני מבין שהפסקת את הרסיטל כי נמאס לך ליטול אותו אחרי שנה וחצי של נטילה, מה שנשמע די מובן וחצי שנה לאחר מכן התסמינם חזרו. זה לדעתי מרמז שאם תחשד את הרסיטלה הוא יסייע לך שוב ואם הרגשת איתו יותר טוב משאתה מרגיש עכשיו עם הואיפקס, ייתכן שכדאי לחזור לרסיטל. כמובן שמה שכתבתי אינו תחליף להתיעצות עם פסיכיאטר שמכיר אותך ויכול לבדוק אותך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה