דפלפט ופרפנן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/08/2013 | 22:20 | מאת: נינה

שלום רב, לאיזה מקרים רושמים את התרופות הנ"ל? האם אפשר לעבור מתרופה אחת לשניה? האם נהוג לקחת את שתי התרופות יחד? האם אפשר לקחת דפלפט לבד או שתמיד נותנים אותה עם תרופה נוספת? תודה.

26/08/2013 | 00:37 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום נינה, לשאלותייך: לאיזה מקרים רושמים את התרופות הנ"ל? פרפנן הוא תרופה אנטי פסיכוטית. דפלפט הוא תרופה אנטי אפילפטית ומייצבת מצב רוח. האם אפשר לעבור מתרופה אחת לשניה? כן, אבל זה לא דבר רגיל כי הן מיועדות לרוב להתוויות שונות זו מזו. האם נהוג לקחת את שתי התרופות יחד? פעמים רבות כן. יש להן השפעה משלימה, במקרים רבים. האם אפשר לקחת דפלפט לבד או שתמיד נותנים אותה עם תרופה נוספת? יש הפרעות פסיכיאטריות שבהן אפשר לקחת דפלפט לבד.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה