סיוט לילי ראשון מזה שנים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/08/2013 | 17:29 | מאת: ניב

אני בן 25 ולוקח מזה 3.5 שנים ציפראמיל. הייתי על 2 כדורים ביום למשך כמעט שנתיים מאוקטובר 2011 ועד יולי האחרון. ביולי הורדתי לכדור וחצי ולפני כשבוע הורדתי לכדור אחד ביום בתיאום עם הפסיכיאטרית. לא הייתה כלל עליה בחרדה (למעט קצת חוסר שקט) אבל בממוצע אני לא מרגיש עליה בחרדה בכלל, דווקא אפילו קצת יותר טוב מאשר תחילת הקיץ. ובכל זאת אתמול חלמתי חלום שבו חשתי חרדה מאוד חזקה (בלי קשר ברור לשום תוכן מסויים). האם זה נובע מתהליך גמילה? תודה.

23/08/2013 | 09:15 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ניב, אירוע אחד של חלום עם חרדה לא מבשר החמרה במצב. צריך להמתין ולראות מה קורה. אם התופעה חוזרת על עצמה חשוב שתנסה לזכור כמה שיותר פרטים כדי שתוכל לתאר לפסיכיאטרית שלך את התופעה. שים לב במיוחד: באיזה חלק של הלילה זה קרה (בתחילת הלילה, אמצע הלילה, סוף הלילה)? האם התעוררת מתוך חלום או לא? האם החרדה לוותה בתופעות גופניות- דפיקות לב, הזעה, קוצר נשימה?

23/08/2013 | 13:21 | מאת: ניב

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה