דחוף בקשר לזאפה 5

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/08/2013 | 17:41 | מאת: דנית

שלום שמי דנית ואני נוטלת טרגרטול 200 מיליגרם 2 כדורים +אסיול כדור אחד10 מיליגרם +2 אקסל 50 מיליגרם וכל זה בלילה לפני שינה בבוקר כדור אחד אני נוטלת של אסיול 10 מיליגרם +3 כדורים של אקסל 50 מיליגרם עכשיו מה שקורה לי זה הרגשה של חום בגוף לחץ אי שקט רעד חום בגוף ברמות שאני נהיית כולי אדומה בפנים ובצוואר כאילו נישרפתי מהשמש תפיקות לב מהירות בילבול השאלה שלי האים כל מה שנטלתי זה פוגע בפוריות 2-האם זה מסוכן לתווך הארוך לכבד כי הרבה זמן אני עם הכדורים האלו דבר נוסף ביגלל כול מה שציינתי התופעות שהיו לי קיבלתי טיפול חדש 1 אקסל 50 מיליגרם +2 טגרטול 200 מיליגרם והכדור החדש זאפה 5כל זה בלילה ובבוקר 1 אקסל 50 מיליגרם+אסיול כדור 1 עשרה מיליגרם רציתי לדעת האם הכדור זאפה 5 משמין כי קראתי שהוא ממש משמין מאוד ואני בדיאטה שומרת ואוכלת מסודר ובריא השאלה אם אני אמשיך לאכול מסודר אני אשמין בכל זאת מהכדור והאים הכדור פוגע בכבד כי אם אני לא טועה רשום 40 אחוז עובר לכבד שזה משמעותי ואפילו מסוכן וביכלל אשמח שתייעץ לי האם הטיפול החדש של הזאפה יעיל וייעוץ קטן מימך לא יזיק לי תודה רבה אשמח בדחיפות לתשובתך ובבקשה אשמח שתענה לי לגביי עניין הפוריות כי אני 11 שנים כבר עם כדורים בהתחלה כל מיני סוגים ועכשיו הטיפול הנוכחי שרשמתי לך הוא הקבוע תודה ואני בת 28

22/08/2013 | 21:09 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דנית, לשאלותייך: האים כל מה שנטלתי זה פוגע בפוריות? לא אבל טגרטול זו תרופה שמומלץ להיזהר איתה בזמן הריון כי היא יכולה לפגוע בעובר. 2-האם זה מסוכן לתווך הארוך לכבד כי הרבה זמן אני עם הכדורים האלו? זאפה וטרגטול יכולים להשפיע על תפקוד הכבד. צריך לעשות בדיקות דם ומעקב כל כמה חודשים לראות שהכל בסדר. אם מקפידים על מעקב, זה לא מסוכן. רציתי לדעת האם הכדור זאפה 5 משמין? כן. לא כל אחד עולה במשקל מזאפה, אבל יש אנשים שעולים המון. כי קראתי שהוא ממש משמין מאוד ואני בדיאטה שומרת ואוכלת מסודר ובריא השאלה אם אני אמשיך לאכול מסודר אני אשמין בכל זאת מהכדור כעיקרון - לא. אם תמשיכי לאכול מסודר לא תשמיני מהכדור. הבעיה היא שאצל חלק מהאנשים הוא פותח תיאבון נוראי וקשה להמשיך לאכול מסודר. אים הכדור פוגע בכבד כי אם אני לא טועה רשום 40 אחוז עובר לכבד שזה משמעותי ואפילו מסוכן עניתי כבר על עניין הנזק לכבד מזאפה. חשוב שתבינים שה- 40% שעובר לכבד פירושו שהתרופה מפורקת בכבד. הנתון הזה מתייחס למה שהכבד עושה לתרופה ולא למה שהתרופה עושה לכבד. וביכלל אשמח שתייעץ לי האם הטיפול החדש של הזאפה יעיל? זאפה היא תרופה אנטי-פסיכוטית ומייצבת מצב רוח יעילה מאד. זו הסיבה שממשיכים לתת אותה למרות הבעיות הלא פשוטות שהיא יכולה לגרום.

24/08/2013 | 23:50 | מאת: דנית

היי שמחתי מאוד לקבל תשובה תודה רבה רק רציתי לישאול לגביי האקסל שרשמתי שאני גם נוטלת אקסל הייתי לוקחת ביום 5 אקסל והים אני לוכחת 2 הסברתי לרופא שאני מרגישה רעד בילבול לא מפוקסת ושיש לי גלי חום רציניים שזה מתבטא שיש לי אדום בפנים ובצוואר ממש אדום כאילו נישרפתי בשמש השאלה שלי למה כל התסמינים האלה ממה הם נובעים והאים זה קשור לאקסל כי מ5 כדורים של אקסל 50 מיליגרם להוריד לשני כדורים זה משמעותי מאוד ושאלה אחרת אני סובלת ממחשבות שמשפיעות עליי כמו למשל שאני לא בטוחה במשהו האים עשיתי אותו או שלא דוגמא- דיברתי בטלפון עם חברה אני מתחילה להיכנס ללחץ אולי אמרתי משהו ולא הרגשתי או שעולי באוטובוס שאני עולה דחפתי ולא סמתי לב דברים בסיגנון הזה תמיד אני בספקות לא בטוחה בעצמי אם עשיתי או שלא וזה מתסכל יש לציין שאני זוכרת ברוב המקרים שלא עסיתי כלום אבל עדיין בספק אני למשל יכולה לשבת עם בחור שהכרתי ואנחנו נישב ברכב וסתם הוא מחבק אותי אז אני ניכנסת לסרטים עם עצמי שאולי קרה משהו ולךא הרגשתי או אולי קרה משהו ולא סמתי לב זה ממש מתסכל אותי אשמח מאוד מאוד שתעזור לי איזה פיתרון יש ומה הטיפול הכי טוב שאני אצא מזה תודה ושבוע מבורך אשמח לתשובה בהקדם תודה מכל הלב

25/08/2013 | 08:40 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דנית, 5 כדורי איקסל ביום אינם מינון רגיל.נהוג לתת תרופה זו במינון של עד 200 מ"ג ליום ו- 5 כדורים מגיעים ל- 250 מ"ג ליום שזה מעל למכסימום. המחשבות שאת מתארת נשמעות לי כמו מחשבות טורדניות. אינני יודע איזה תרופות קיבלת בעבר, אבל אם מינון איקסל של פחות מ- 5 כדורים ליום לא עוזר, צריך לחשוב אולי על תרופות ממשפחת הפרוזאק במקום האיקסל, בהנחה שלא קיבלת עדיין תרופות ממשפחה זו. כמובן שמה כתבתי אינו אבחנה ואינו תחליף להתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל, אבל אולי יעזור לך להדפיס את השרשור ולהראות אותו לפסיכיאטר כחלק מן ההתייעצות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה