שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/10/2007 | 04:57 | מאת: ערן

שלום. האם אתה יכול להגדיר לי לא את ההבדל אלא מתי הולכים לפסיכולוג ומתי לפסיכיאטר? האם פסיכולוג הוא זה שמפנה לפסיכיאטר או שאפשר ללכת ישר? האם ניתן לקיים אצל פסיכיאטר את השיחות הקבועות שמתנהלות לאורך זמן אצל פסיכולוג? תודה, ערן.

18/10/2007 | 23:51 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום ערן, הגבול לא תמיד ברור, אבל- פסיכיאטר הוא רופא, וככזה יש לו יתרון בטיפול במחלות (מחלות נפש). ככל שהן קשות יותר כך יש תפקיד משמעותי יותר לפסיכיאטר. לרוב הפסיכיאטרים אין נסיון רב בטיפול שיחתי. לכן אם יש צורך בטיפול כזה בד"כ הפסיכולוג יתן מענה טוב יותר. אבל יש בכל זאת מספר פסיכיאטרים שמתעסקים ומתעמקים בתחום, אז לא כדאי לפסול על הסף. אנשי מקצוע רציניים משני התחומים נוהגים להעזר באנשי מקצוע מהתחום השני בזמן טיפול. אבל לא תמיד צריך לשלב טיפול שיחתי עם טיפול פסיכיאטרי (תרופות). לפעמים רק סוג טיפול אחד מספיק. בגדול, כל אדם פונה למי שמתאים לו, ובעל המקצוע יפנה אותו לעזרה נוספת לפי הצורך.

19/10/2007 | 02:36 | מאת: ערן

שלום ותודה על התשובה, רק עוד דבר קטן, מן הסתם גם הפסיכיאטר עם הכי פחות ידע בשיחות עדיין זה שטח מהמקצוע שלו כי כאמור הם מאוד דומים , זה לא כמו שעורך דין יעשה תפקיד של רופא. לכן שאלתי היא אם אפשר לסמוך על האמינות של הפסיכיאטרים (כאלה שאין להם ידע בשיחות) שיפנו לפסיכולוג ולא יגידו שהם יכולים לעשות זאת? תודה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה