בעיה חמורה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/08/2013 | 20:25 | מאת: א.א

שלום לך יש לי חברה (בת 32 ) לקוית למידה ואני יוצא איתה כבר 10 חודשיים ושמתי לב לאחרונה שהיא שולחת לי שתי הודעות בנושאים שונים בהודעה אחת כלומר מסמסת על דבר מסויים ומייד רושמת על נושא שבכלל לא קשור אמרתי לה על הדבר ואמרה שזה טעות של המפעיל ואין לה מושג אבל המקרה חזר על עצמו פעם שנייה האם מדובר בפיצול אישיות ? ולפני כמה חודשיים קיבלה כנראה התקף עצבים והתחילה לדבר דברים לא קשורים וכאילו מנותקת מהמציאות ומייד באו לאסוף אותה (ההורים שלה)לאחר מכן כנראה אושפזה כל זה קרה בעבודתה לאחר שקיבלתי דיווח מעמיתיה בעבודה ומשך שהייתה בבית במשך שבועיים בקושי דיברה איתי בטלפון כי להפגש לא יכולתי כי היא לא נתנה לי כי אמרה שהיא חולה ואסור להתקרב ולאחר מכן חזרה לעצמה והכל היה כרגיל אנחנו מדברים על חתונה ואין לי מושג מה לעשות אני לא יודע מאיזו הפרעה היא סובלת ומה יש לה אם תוכלי לעזור לי המיואש

19/08/2013 | 01:32 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, אם חברתך היתה בבית או באשפוז בגלל מצב פסיכיאיטרי, סביר להניח שהיא או בני משפחתה דיברו עם אנשי מקצוע ויודעים מה האבחנה. לכן חברתך ומשפחתה הם הכתובת לשאלות שלך. יש לחברתך זכות לשמור את עניניה הרפואיים בסוד ובה בעת יש לך זכות לצפות לכנות והפתיחות בינך לבין האישה שאיתה אתה שוקל להתחתן, אם אתה מוכן לתת לה אותה מידה של כנות מצידך. צריך קודם כל שתחליט עם עצמך האם אתה דורש (ונותן) כנות בנושאים האלה. לפי זה תידע מה לעשות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה