שאלה מפחיד אותי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/08/2013 | 10:05 | מאת: ר.ד

שלום דר, יש לי שאלה קצת מוזרה. אנסה להסביר. אתחיל מזה שאבי נפטר באופן פתאומי לפני 3 שנים. מאז אני סובלת מחוסר יציבות בראש, הרגשה שהראייה לא ממוקדת ועוד. עברתי לפני שנה וחצי מספר רב של בדיקות כולל mri מוח ועוד ללא שום תוצאה שמשהו לא בסדר.ההרגשה שהכי מפריעה לי היא שאני מרגישה למשל כשאני עומדת מול המראה ומנסה להתאפר אני " כאילו מתרחקת מעצמי ברמה הפיזית.דבר שמקשה עליי מאוד. שאלותי: 1. מה זה הדבר הזה ממה יכול לנבוע? והאם בגלל שעברתי את כל הבדיקות לפני שנה וחצי ולא מצאו כלום אולי צריך לחזור על הבדיקות? אולי פספסו משהו? סליחה על האורך ותודה מראש על הסבלנות. תודה רבה

01/08/2013 | 19:37 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ר.ד, לשאלותייך: מה זה הדבר הזה ממה יכול לנבוע? והאם בגלל שעברתי את כל הבדיקות לפני שנה וחצי ולא מצאו כלום אולי צריך לחזור על הבדיקות? אולי פספסו משהו? תמיד ייתכן ותמיד נשארת אפשרות שאולי יש לך משהו רפואי כללי ולמרות כל הבדיקות פספסו אותו. הסיכוי לכך קיים אבל הוא כנראה די קטן. לעומת זאת יש ודאות שיש לך חרדת בריאות שהיא מצב פסיכיאטרי שגורם לאדם לחשוש שיש לו בעיה רפואית, למרות שבדיקות רפואיות שוב ושוב אינן מגלות בעיות שמעותיות. אם מה שכתבתי סביר בעיניים, כדאי שתפני להתיעצות עם פסיכיאטר.

01/08/2013 | 20:30 | מאת: ר.ד

תודה דר על התשובה. אבל יש הפרעת חרדה כזו? שכאילו משהו בראייה משתבש? כאילו אני רואה את עצמי רחוק יותק מול המראה? שמעתי שקוראים לזה הפרעת דפרנוליזציה?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה