בן 24

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/07/2013 | 15:42 | מאת: נועה

שלום רב, האם בן שמרשה לעצמו לעשות שימוש בכרטיס אשראי (של הורים)ו/אוו לקחת כסף מאחיותיו ומחברים ולא להחזיר וכמו גם לוקח את הרכב ללא ידיעת ההורים,מתחייב בחברות למכשיר נייד ולא משלם. ועובר לסדר יום. כאילו זה נורמלי שאלותי: האם יש מה לעשות/טיפול בעניין,והאם נכון טיפול פסיכאטרי. אגב הבן הסכים ללכת לטיפול מרגיש שמשהו לא בסדר איתו. מודה לך באם תענה לי בהקדם. אמא מתוסכלת ודאגת מאוד

29/07/2013 | 23:24 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום נועה, לא כתבת בן כמה בנך. התנהגות של שקרים וגנבות מעידה בדרך כלל על מצב רגשי משמעותי כלשהו. לשאלותייך: האם יש מה לעשות/טיפול בעניין,והאם נכון טיפול פסיכאטרי? במקרים רבים יש מה לעשות. כדי לענות באופן מדויק יותר צריך לעדת מה "הענין", כלומר איזה מצב פסיכיאטרי קיים אצל בנך. אם בנך צעיר מגיל 18, אז כדאי לקחת אותו להתייעצות ואבחון ראשוני אצל פסיכיאטר ילדים ונוער.

30/07/2013 | 07:57 | מאת: נועה

ד"ר ברקאי תודה על תשובה מהירה. בני בן 24 העניין "משמעת ואחריות" אולי מתוך טעות שלנו בחינוך ו/או בעיית קשב וריכוז מה שברור לי שהוא חוזר על אותם מעשים כפי שציינתי קודם מבלי ללמוד לקח. מה לדעתך הכיוון שאני צריכה להתחיל איתו. אודה לתגובתך אמא מודאגת ומתוסכלת

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה