מחשבות טורדניות ורדיפה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/07/2013 | 11:43 | מאת: דוד

ביום בהיר וללא סיבה נראית לעין אישתי הגיעה מהעבודה והחלה לדבר לא לענין.שנגמרו לה החיים ,שכולם כולל אותי עושים דברים נגדה ושהכל מתוכנן כדי לפגוע בה.המחשבות לא עזבו אותה לרגע ,היא הפסיקה לאכול והתקשתה לישון.לקחתי אותה לפסיכאטר שנתן לה ריספונד 1מ"ג ,לאחר יומיים העלה ל-1.5 והוסיף ציפרלקס.לדעתו מדובר בדיכאון עם פסיכוזה.היא פחדה גם לנהוג וכל דבר שנעשה סביבה היה מוזר ומתוכנן כנגדה לדבריה.לאחר שלשה שבועות חלף הכל והיא חזרה לעבודה כשהיא עצמה לא מבינה מה עבר עליה.במה מדובר והאם זה עלול לחזור שוב?

29/07/2013 | 23:15 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דוד, אני מצטער לשמוע על המשבר שעבר על אשתך. ראשית עליי להגיד שמה שאני כותב פה אינו בגדר ייעוץ פסיכיאטרי אלא רק מתן מידע. מה שאתה מתאר נשמע אכן כמו דיכאון עם פסיכוזה, כפי שאבחן הפסיכיאטר. כדאי לענות על השאלה מה הסיכון שזה יחזור צריך לחקור מאד לעומק ולנסות למצוא את הסיבות לדיכאון הזה. זה נשמע שעבר על אשתך משהו מאד רציני וחשוב לברר עד הסוף, ככל האפשר, למה זה קרה ואיך למנוע את זה בעתיד. גורמים אפשריים לדיכאון עם פסיכוזה כוללים בין השאר: 1. סמים. 2. אלכוהול. 3. בעיות רפואיות כלליות (כמו למשל בעיה בבלוטת התריס) 4. אבל 5. הריון ולידה. ועוד גורמים.

30/07/2013 | 13:38 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

לא הדגשתי שבמרבית המקרים אי אפשר למצוא גורם רפואי או כימי ברור. דיכאון (עם או בלי פסיכוזה) נובעים לרוב מתגובה מנטלית שקשורה לעולמו המנטלי של האדם ולא לבעיה רפואית כלשהי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה