טיפול באפוקסור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/10/2007 | 10:28 | מאת: אסף

שלום לכם! אמי כבת 70 סובלת מדכאון קל - במיוחד בשעות הבוקר יש לה מצב רוח לא טוב. היא כבר טופלה בציפרלקס, פרוזק ואדרונקס אך ללא הועיל. הכדור האחרון שניתן לה הוא אפוקסור. תחילה לקחה כדור למשך חודש ולאחר שני כדורים למשך חודשים, וכעת במשך כשבועים 3 כדורים של 37.5 ליום. כבר עם הכדור הראשון היא חשה קצת יותר טוב, היה לה מתח בקיבה והכדור פתר זאת, אולם לגבי המצב רוח לא היה שיפור. לכן הוסיפו לה כדורים. תוספת הכדור השני לא שינתה את המצב ואילו לאחר שבועים עם הכדור השלישי דווקא היא חשה ירידה במצב רוח. לכן ברצוני לשאול האם לאור המפורט לעיל כדאי לה להמשיך ואף להוסיף כדור כפי שהרופא שוקל לעשות, או שלעבור לכדור אחר, כפי שהיא מרגישה שצריך לעשות. בברכה, אסף

18/10/2007 | 23:20 | מאת: ד"ר עופר שמגר

כדאי לנסות להגיע ל- 150 מ"ג ביום (4 כדורים) למשך שבועיים שלושה ואז להחליט. כעת המינון עדיין גבולי ולא בטוח שהוא יכול לעזור

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה