שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/07/2013 | 00:31 | מאת: ליאור

שמחתי לקבל את תשובתך אבל אני חושבת שלא נתתי פירוט הולם אז אתחיל מהתחלה ברשותך...אובחנתי כסובלת מחרדות ודיכאון על ידי רופא המשפחה שלי לפני חצי שנה התחלתי טיפול בציפרלקס ולאחר שלושה שבועות נוסף גם כדור לוריוון אחר כך בוטל הציפרלקס כי זה לא עזר לי והרופא החליף לי כדור למירו ולוריוון המירו לא עזר לי ורק עשה אותי תוקפנית ולחוצה יותר עכשיו המליץ לי הרופא על פרוטין20 לבוקר לוריוון לערב וזודורם ללילה אני רוצה לציין שאף פעם לא ניפגשתי עם פסיכולוג או פסיכיאטר ויש לי קצת חשש מהכדורים האלה לאחר שקראתי את תופעותיהם האם חששי מוצדק?? מה עליי לעשות??? האם רופא משפחה מוסמך לתת לי כדורים כאלה בלי בדיקות מקיפות ובדיקת פסיכיאטר??

23/07/2013 | 06:45 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ליאור, אנסה לענות על השאלות. אני רוצה לציין שאף פעם לא ניפגשתי עם פסיכולוג או פסיכיאטר ויש לי קצת חשש מהכדורים האלה לאחר שקראתי את תופעותיהם האם חששי מוצדק? כן. יכולות להיות לכדורים האלה תופעות לוואי משמעותיות. לדעתי, כדאי לך לבקש מרופא המשפחה הפניה לפסיכיאטר. זה נראה שהטיפול כבר נהיה מורכב והניסיון התרופתי הראשון ואפילו השני לא הצליחו. צריך שתתייעצי עם מומחה. ההתייעצות צריכה להיות לגבי מה האבחנה ומה הטיפול המתאים כעת. האם רופא משפחה מוסמך לתת לי כדורים כאלה בלי בדיקות מקיפות ובדיקת פסיכיאטר? בהחלט. כל רופא מוסמך לתת את התרופות האלה. הבעיה היא לא של סמכות. הבעיה היא שהטיפול הזה לא עובד ולכן צריך שתתייעצי עם פסיכיאטר מומחה. ייתכן שצריך גם בדיקות רפואיות אבל דוקא בנושא זה רופא המשפחה יידע הכי טוב להמליץ האם ואיזה בדיקות נדרשות. אם תתייעצי עם פסיכיאטר הוא יידע גם כן לתת המלצות בנושא בדיקות רפואיות כלליות רלוונטיות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה