שאלה על קלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/07/2013 | 10:48 | מאת: אנדרי

אני לוקח קלונקס 0.5מ"ג אחד ביום כבר כמאת שנה כאשר מדי פעם יש הפסקות של 3\4 ימים בין כדור לכדור. איך בעצם אני יכול לדעת אם הכדור עדיין אפקטיבי ושאני לא מכור? כמו גם האם יש הבדל בין אם אני לוקח כדור בבוקר או לפני השינה? תודה

19/07/2013 | 13:12 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

לשאלותיך: איך בעצם אני יכול לדעת אם הכדור עדיין אפקטיבי ושאני לא מכור? אם אתה נוטל מינון קבוע וגם יכול לעשות מידי פעם הפסקות, סביר להניח שאתה לא מכור. אם יש הבדל בין אם אני לוקח כדור בבוקר או לפני השינה? קלונקס הוא לרוב לא מרדים ואתה נוטל מינון יחסית נמוך ולכן סביר להניח שאין הבדל. אם אתה נוטל בערב, תנסה פעם אחת ליטול אותו בבוקר, רק חשוב שבפעם הראשונה שאתה נוטל בבוקר תעשה את זה ביום שבו אתה לא צריך לעשות דברים שדורשים ריכוז, כמו לנהוג.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה