טריציקליים ועלייה במשקל.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/10/2007 | 17:58 | מאת: לימור.

שלום רב, הייתי רוצה לדעת אלו תרופות ממשפחת הטריצקליים ידועות ככאלו שפחות גורמות לעלייה במשקל ואלו תרופות ממשפחת הטריצקליים ידועות ככאלו שגורמות לעלייה במשקל ברוב המקרים. כמו כן- האם קיימת תרופה ממשפחת הטריצקליים שבדר"כ לא גורמת לעלייה במשקל? האם קיימת תרופה ממשפחת הטריצקליים שעלולה לגרום לעלייה מאסיבית במשקל? תוך כמה זמן חולפות תופעות הלוואי הקשורות למשפחה זו, אם בכלל (והאם המשקל שהועלה ירד עם הזמן?)? (ללא ספק, הנושא מטריד אותי. D:) ושאלה אחרונה- ידוע לי שאנפרניל היא זו הנרשמת בדרך כלל לטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית ולמרות זאת- רציתי לדעת אם קיימות תרופות אחרות שרושמים לטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית (לצידו של דכאון, לפחות במקרה שלי), גם off the label. בתודה מראש, לימור.

15/10/2007 | 06:15 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מבין הטריציקלים הגורמים יותר לעליה במשקל הינם: amitriptyline, imipramine, AND doxepin המשקל לא יורד עם הזמן. יש לציין כי לא אצ כולם נצפית עליה במשקל, ורוב המטופלים לא עולים או עולים במידה זניחה (1-2 ק"ג). מעבר לאנפרניל ישנן תרופות מקבוצת ה- SSRI לטיפול ב- OCD. אין תרופות OFF LABLE לטיפול בהפרעה זו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה