שאלה על מינונים PTSD
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
אני סובל מPTSD בעקבות מספר אירועים שקרו לי בצבא. כיום אני לוקח 300 מ"ג לוסטרל ובמקרה הצורך שניים או שלושה כדורים של קלונקס 50 מ"ג. אני בטיפול כבר שנה וחצי כמעט, ומצבי ישתפר מאוד. בתחילת הטיפול לקחתי ציפרלקס אבל לא היה לו שום השפעה. אני לא בחור גדול או שמן. 1.80 76 קילו באזור גיל ה30 רציתי לדעת עם המינונים גבוהים? יש תחלופה תרופתית? מה התופעות לוואי לאורך השנים?
שלום גיא, לשאלותיך: 1. האם המינונים גבוהים? המינון של לוסטרל הוא גבוה. לגבי המינון של קלונקס, אני חושב שטעית כי המינון שכתבת אינו בתחום הטיפולי המקובל. 2. האם יש חלופה תרופתית? אם הטיפול עוזר, למה להחליף אותו? 3. מה התופעות לוואי לאורך השנים? יש רשימה ארוכה של תופעות לוואי ל- 2 התרופות והן מופיעות בעלון לצרכן שמצורף לקופסה של כל אחת מהן. כדאי לקרוא את הטופס ולהתייעץ עם הפסיכיאטר/ית המטפל/ת לגבי תופעות לוואי שרלוונטיות לך אישית. אלה תרופות שנמצאות בשימוש כבר שנים רבות ולא ידוע על שום נזק מצטבר ובלתי הפיך שהן גורמות.
לכבוד ד"ר גבריאל ברקאי. דבר ראשון תודה רבה. הקלונקס הוא באמת 0.5 מ"ג. וממנו אני לוקח 2 או 3 כדורים בנוסף ל300 מ"ג לוסטרל. האם קיימת בעיה עם כמות התרופות? או המינון?