שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/10/2007 | 07:37 | מאת: נטלי

שלום אני סובלת מדיכאון ומטופלת בכדורים.הפסיכאטר שלי אמר לי ,אני מבין שאת סובלת ,אבל את לא חולה.לפי דעתך למה הוא התכוון ?האים ברפואה דיכאון לא נחשב למחלה?מה זה להיות חולה במוסגים של פסיכיאטרים?בתודה

11/10/2007 | 22:54 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום נטלי, דיכאון נחשב להפרעה ולא למחלה. כשמדובר על מחלת נפש בד"כ הכוונה למחלות פסיכוטיות כמו סכיזופרניה. האמת היא שהאבחנה בין "מחלה" ובין "הפרעה" ברפואה לא תמיד ברור, אבל בד"כ כשמדברים על הפרעה הכוונה היא שזו בעיה פחות חמורה ממחלה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה