מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/10/2007 | 21:13 | מאת: פוצי

שלום יש לי חבר שסובל ממניה דיפרסיה הוא קרוב ל 50 . הוא משקר לאשתו ואומר לה שהוא לוקח את הכדורים,הרופא אמר לה עכשיו את נותנת לו והוא בולע בנוכחותך . אני רואה גם קושי אדיר בשבילה המצב שלו,היא לוחצת עליו בכל מיני דרכים שילך לעבודה והוא לא מתפקד שוכב ולא עונה לטלפונים. מה יכולה להיות הסיבה שהוא מפסיק את נטילת התרופות נופל חזק ואז רץ לרופא וחוזר חלילה ? איזה טיפים אפשר לתת לה להתמודדות עם מצב קשה זה ? תודה נ"ב האם זה נכון שבמצב כל כך גרוע ינסה כן ללכת לעבודה או לחכות שהכדורים ישפיעו ? תודה

10/10/2007 | 22:30 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, לצערי אינני איש בשורות. חולי מאניה דיפרסיה נוטים שלא ליטול טיפול תרופתי (לא כולם, אבל חלק משמעותי מהם) בשיעור הרבה יותר גבוה מאשר בכל הפרעה פסיכיאטרית אחרת. הסיבה לכך לא ברורה. לצערי אינני מכיר שיטה המשפרת את ההענות לטיפול של חולים אלו. בד"כ רק הזמן עושה את שלו, ולעיתים זה לוקח הרבה זמן...... בהצלחה

11/10/2007 | 22:11 | מאת: אהבה

שהיה בבעיה דומה עם אשתו ולאחרונה התגרש גם הוא מאובחן כבי-פולארי, לומר מאני דפרסיבי, וגם הוא לא היה שלם עם הטיפול התרופתי ואשתו לחצה כי היא רצתה "תפוקה" שבאה, להרגשתו, על חשבון בריאות הנפש שלו \ הוא לא רצה רק "לתפקד"' נמאס לו לרצות את אשתו. הוא רצה להיות באמת בריא העובדה שיש מישהו לידך שנושף לך בעורף: מתי כבר תבריא??? יכוטלה לגרום להרבה תסכולים, חרדות, ירידה בדימוי העצמי ועוד זאת לא הדרך, מהניסיון של ידידי זה התסתיים בגרושים והבנאדם היום מתמודד עם המחלה שלו בדרכו ועל פי הבנתו גם אם יש חשש להתקף נוסף, דכאוני או מאני, החשש הזה קיים גם כשלוקחים תרופות מצד שני הבנאדם מרגיש הרבה יותר חופשי ומאושר עכשיו ומגשים את עצמו

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה