אסציטאלופרם, אסטו וציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/10/2020 | 13:09 | מאת: דנה

שלום יש לי בבית אותה תרופה אבל של חברות שונות. הגעתי מחו"ל ושם התרופה נמכרת תחת שם אחר ופה קיבלתי אסטו. השאלה, האם זה בסדר לערבב בינהם? האם זה אותו הרכב כימי בדיוק? כי יש לי גם וגם.

שלום דנה. מדובר באותה תרופה. בישראל צפרלקס היא התרופה המקורית ולאחר פקיעת פטנט הייצור של התרופה יש גרסאות גנריות של אותה תרופה כמו אסטו וטסציטאלופראם המיוצרות ע"י חברות תרופות אחרות. באירופה ובארה"ב ישנן שמות אחרים של אותה תרופה המיוצרים ע"י חברות שונות. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה