פסיכוזה חוזרת קנאביס.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/09/2020 | 23:57 | מאת: גיל

שלום. אני. בן 27. לפני כ5 שנים קיבלתי התקף פסיכוטי חריף וקיצוני במהלך טיול בדרום אמריקה שם עישנתי חומר הנקרא ״פראגוושה״ שעד היום אין לי מושג בדיוק מזה.. הייתי באשפוז תקופה ארוכה והחלמתי. כיום כבר 5 שנים לא משתמש בקאנביס ובשום סם. אם אחזור לעשן מה הסיכוי לקבל התקף נוסף? חייב לציין שעישנתי קנאביס מגיל 15-22 בכמויות גדולות. אפילו נייס גאי לפעמים אך אף פעם עד המקרה בדרום אמריקה לא היו אירועים פסיכיאטריים. תודה מראש.

שלום גיל. קודם כל אני שמח שהחלמת ושילבת בכך גם גמילה מלאה מסמים. קיים סיכון מוגבר להפרעות פסיכוטיות מקנאביס לאחר אירועים של מצב פסיכוטי תחת סמים ובאופן כללי קנאביס מוכר כגורם סיכון להפרעות פסיכוטיות. לאור זאת ממליץ לך להימנע לחלוטין משימוש בסמים בכלל וקנאביס בפרט. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה