חובת דיווח מפסיכיטאר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/09/2020 | 22:57 | מאת: ה%%

שלום לכם אני שואל בשביל מישהי היא רוצה ללכת לפסיכיאטר אבל חוששת האם פסיכיאטר מחיוב לדווח אם משהו חשוד לגורמים מיקצועים ? כמו לעו"ס ועוד בקהילה תודה

שלום רב. טיפול פסיכיאטרי כמו כל טיפול רפואי אחר בישראל נהוג ע"פ חוק זכויות החולה הקובע עקרון סודיות רפואית מוקפד עבור כל מטופל. רק במקרים של מחלת נפש קשה עם סיכון מיידי לאובדנות ומסוכנות הפסיכיאטר צריך להתיעץ עם הפסיכיאטר המחוזי בשאלה של אשפוז בכפייה. כמו -כן במקרים בהם קיימת מסוכנות לקטינים או חסרי ישע כל רופא כולל פסיכיאטר נתון בחוות דיווח לגורמי רווחה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה