אריפלי 5 מ"ג ואקתיזיה-חוסר שיפור בחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/09/2020 | 18:27 | מאת: שואל

ד"ר שלום. לפני חודש הוסיפו לי כדור אריפלי 5 מ"ג כחיזוק לויאפקס XR במינון 300 מ"ג לטיפול בהפרעת חרדה. מאז הוספת האריפלי, נוצרה לי אקתיזיה ואיני יכול לחוש שיפור בחרדה בכלל. מה מקובל לעשות במצב כזה? האם ראית מקרים בהם ניכרת תגובה עם שילוב האריפלי רק אחרי חודש וחצי? אם אריפלי גורם לי לאקתיזיה סביר שגם אנטי פסיכוטים אחרים כמו ריספרדון במינון נמוך או סרוקוול במינון נמוך...נכון? אשמח לתגובתך. תודה רבה.

שלום רב. אריפליי עלול לגרום לאקטיזיה- תופעת לוואי בה נוצר מתח וצורך בתנועה בשרירי הרגליים. אם מדובר בתופעה בלתי נסבלת אין מנוס מהפסקת הטיפול וחיפוש אופציות אחרות. בדרך כלל ניתן לצפות לתגובה תוך חודש וחצי מתחילת הטיפול כך שאם אין תגובה נראה כי התרופה אינה יעילה וזו סיבה טובה נוספת להחליפה. לא בהכרח שאנטי םסיכוטיים אחרים יגרמו אף הן לאקטיזיה כך שניתן לשקול אופציות אחרות ע"פ צורך. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה