סכיזופרניה ומיצוי שמן CBD

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/08/2020 | 17:25 | מאת: אורי ב.ח

עוד שאלה אם אפשר. נתקלתי במספר מחקרים שמדברים על שמן CBD במינון גבוה (1000-1500 מג) כתרופה אנטי פסיכוטית לטיפול בסכיזופרניה. מדובר שם על יעילות דומה לכדורים פסיכיאטריים ועל תופעות לוואי שכמעט ולא קיימות. כל עוד השוק לא מוסדר בארץ זה בלתי אפשרי להשתמש במינון הנ"ל, מכיוון שבקבוקון מכיל כ 2000 מג ועולה כ 450 ש"ח. מדובר במינון של יומיים בסה"כ, בסכום הזה. יחד עם זאת, ה"יועץ הרפואי" של חברת MOYA, אשר מוכרת את השמן הנ"ל, טוען שהכמות הנכונה היא בין 80-150 מג ליום. יחד עם זאת, המחקרים שהוא הפנה אותי אליהם מדברים על 600 מג ליום. מהי האמת בנושא? והאם כבר יש פסיכיאטרים בישראל שממליצים על שמן CBD לטיפול בסכיזופרניה?

שלום אורי. המחקרים המדברים על תרומת CBD לסכיזופרניה מצומצמים. עדיין אין הוכחה מובהקת לכך וממליץ לך להימנע משימוש שכן סם הקנאביס מוכר כמגביר ומחריף הפרעות פסיכוטיות. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה