פרוץ התקפי חרדה תחת טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/07/2020 | 15:46 | מאת: חיים

ד"ר שלום.אני סובל מחרדות כלליות מאז היותי נער. ניסיתי לפני כמה שנים ציפרלקס 10 -20 מ"ג משך 4 חודשים ולא הייתה תועלת. עכשיו אני מנסה ויאפקס XR התחלתי עם 75 מ"ג ולאור העדר השפעה אני כבר 4 חודשים תחת מינון 225 מ"ג. ב-3 השבועות האחרונים ,אני מרגיש לא רק את החרדה הבסיסית אלא התקפי חרדה של ממש (הרגשת שאני מתעלף או משתגע מרוב חוסר שקט).האם אפשר להצביע על הויאפקס במינון הגבוה כגורם להחמרת החרדה הבסיסית להתקפי חרדה? מה נהוג לעשות במצב כזה?אודה לך למענה.

שלום חיים. אם אתה לוקח וויפאקס 225 מ"ג שזה המינון הגבוה המקובל במשך 4 חודשים ללא שיפור במצב אז סימן שהתרופה לא יעילה עבורך ויש צורך להחליפה בכל מקרה. בדרך כלל וויפאקס במנון קבוע לאחר תקופת התרגלות לא יגרום לתסמיני חרדה כאלה אך יכול לגרום לאי שקט וזו סיבה נוספת להחליף את התרופה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה