מחשבות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/10/2007 | 03:40 | מאת: יובל

שלום. אני בן 25 ואני מעוניין לשאול שאלה לגבי משהו שמטריד אותי לאחרונה וכשאני אומר לאחרונה אני מתכוון שזה משהו שדי מתגבר לאט בהדרגה והוא החל בערך בגיל 21-22. וזה שיש לי מחשבות שמציקות לי בעיקר לגבי העתיד כשהנזק העיקרי הריגעי הוא חוסר יכולת כמעט מוחלטת להינות את הרגע , כמה דוגמאות: 1- אני צעיר די אתלטי, זה נשמע תיאור ספורטיבי אבל אני בעצם רוצה לומר שאני מרגיש בדיוק כמו בגיל 16 ובנושא זה המחשבות שמטרידות אותי זה שזה בעצם עוד מעט נגמר (גיל 30 +קצת) וזה מאוד גורם לי להרגיש רע . 2- אני לא אתן דוגמאות בסעיף זה כי יש המון בנושא אבל אתה רק יכול לתאר, ואני בטוח שאתה יודע מניסיונך , אם הבעיה שרשמתי בסעיף 1 מטרידה אותי אתה בטוח יודע על סוג המחשבות שמציקות לי בנושא העתיד, זקנה , מראה (שלא חשוב לי כלל וכלל בחיי) אבל גם אם הייתי מבוגר יפה אני עדיין הייתי רוצה להיות ילד. 3- לאחרונה היו לי כמה בעיות בשיניים ובתוך כך כמובן הטרידו אותי כמה מחשבות לגבי אובדן שיניים בגיל מבוגר. 4- נושא שפחות מציק בשלב זה אך גם הוא הטריד אותי זה סביב מוות של קרובים , בעיקר של הורים וגם מחשבות על הזקנה של ההורים שמתפקדים באופן מושלם ופתאום יחדלו לעשות כן. יש כמובן עוד דברים רבים. מאוד אודה לך אם תיתן לי כיוון כיצד להתמודד. תודה רבה יובל

06/10/2007 | 11:24 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יובל שלום, נשמע שמאד קשה לך להתמודד עם ההתבגרות הביולוגית שלך. אני מניח שכל יומהולדת בשבילך הוא יום לא שמח, אלא רק תזכורת כואבת לזמן שחולף. אתה רואה את הבעיה ואת קשייך, אבל לא מצליח להתמודד איתה לבד. לא סתם את לא מצליח. בעיות מסוג זה מאד קשה, וכמעט בלתי אפשרי לפתור לבד. אתה חייב מישהו שיכוון אותך, ואחת הדרכים הטובות ביותר היא בטיפול פסיכולוגי. הפסיכולוג לא יפתור בשבילך את הבעיות. הוא גם לא ישנה אותך ואת מחשבותיך. אבל הוא יוכל לתת לך הכוונה, ואתה זה שתצטרך לצעוד בדרך ולהגיע לפתרון שלך, שנכון לך, ושאתה בעצמך תיצור אותו. הדבר דומה למאמן כדורגל, שלא משחק על הדשא, אבל הידע שלו וראית המשחק שלו עוזרים לשחקנים למצות מעצמם את המקסימום. גם השחקנים כי מוכשרים בעולם, אלופי העולם, צריכים מאמן. כך גם הפסיכולוג יכול לתרום למישהו שהוא מאד אינטיליגנטי וחזק, ולעזור לו להגיע לשיאים חדשים. בהצלחה.

07/10/2007 | 09:16 | מאת: אוורלי

מיזה כחודשיים אני לוקחת ויאפקס כדור ביום וכול בוקר אני קמה עים תחושה של נמלים מיתאלכים לי בגוף ורידות בידיים והפה כאילו נינעל לי ונטיעה למצברוח רע ועדיין לא מרגישה רגועה והתופעות מאוד מפריעות לי ביום יום עים תוכל ליעץ לי אני מאווד ישמח תודה

07/10/2007 | 21:21 | מאת: עופר שמגר

אורלי שלום, נראה לי שכדאי שתפני לרופא שנתן לך את הכדור ותבקשי להחליפו, שכן הוא גם לא עוזר וגם עושה לך תופעות לואי לא נעימות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה