?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/10/2007 | 03:22 | מאת: סתם

מה אתה אומר למישהו שבא אליך לקחת תרופות ואז שואל אותך את השאלה (שאני אישית שאלתי אותה מיליון פעם ולא קיבלתי תשובה שתספק אותי) למה אני? למה אני דווקא סובל מ(אני אישית הפרעות כפייתיות עם דיכאון קל)? כן אני יודעת שזו שאלה שלא קשורה לתרופות פשוט מעניין אותי לדעת מה אתה עונה אם שואלים אותך שאלה כזאת... (: יום טוב

06/10/2007 | 11:07 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, שאלה בלי תשובה. לא יודע למה אנשים חולים. אינני יודע למה דוקא למר כהן יש מיגרנה, למה לגברת לוי יש סכרת, למה מר גרינברג צריך משקפיים ולמה גברת וענונו סובלת מאלרגיה לתות שדה. לא יודע. באותה מידה אין לנו הסבר למה דוקא אנשים מסויימים סובלים מבעיות נפשיות מסויימות. כל אחד "נדפק" במקום אחר- אצל אחד זה לחץ הדם, אצל אחר זה סרטן, אצל שלישי זה אפילפסיה והרביעי עם אולקוס. ויש כאלו שזה פוגע בהם בתחום הנפשי. אני מעדיף להתעסק בשאלה מה עושים עם זה, ולא למה זה קרה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה