הריון ותרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/10/2007 | 19:39 | מאת: דנה

אני בת 32 ומנסה להכנס להריון בלא הצלחה מזה כ-3 שנים. אצלי ואצל בעלי הכל תקין. אני מאוד לחוצה מחוסר ההצלחה שלנו ועסוקה בכך כל הזמן בצורה מודעת ובצורה בלתי מודעת. כמובן שכל מחזור מכניס אותי לדכאון ואני מסתובבת רוב הזמן עם עננת דכאון מעל לראשי בגלל המצב. אני לחוצה, חרדה( שלא יהיו לנו ילדים) ועצבנית, למרות שעל פניו אני מתפקדת כרגיל. בעבר רציתי מאוד להתחתן ופגשתי את בעלי בתקופה שבה לקחתי קלונקס. האם כדאי לקחת גם עכשיו תרופה שתוריד את המתח והלחץ שאני נמצאת בו. הסובבים טוענים שאצלי הכל פסיכולוגי ושברגע שאני ארגע אני אכנס להריון טבעי - הבעיה שאני לא מצליחה לעשות את זה, למרות שהייתי בטיפול ואני גם עושה פעילות ספורטיבית קבועה

04/10/2007 | 13:38 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מהצד זה נשמע ממש פשוט: "רק תרגעי ואז תכנסי להריון".... לי זה לא נשמע פשוט. מהצד מאד קל לתת עצות. מנסיוני כמעט כל אישה נמצאת בלחץ רב לפני כניסה להריון, בודאי להריון ראשון. אחרי הלידה פתאום נשכחים כל הלחצים שהיו לפני ההריון. דוקא טיפול פסיכולוגי יכול לעזור. כדי לעזור לך, אני צריך להבין באיזה סוג של טיפול היית- דינמי (=טיפול רגיל בו נכנסים לקונפליקטים מהילדות, חלומות וכו') או קוגנטיבי-התנהגותי. במקביל יש לזכור שרק 60% מהנשים מצליחות להכנס להריון תוך שנה מהרגע בו הן מתחילות לנסות, כך שגם הגינקולוגים לא "נבהלים" מזה שמישהי לא נכנסת להריון בטווח של שנה מאז שהיא מתחילה לנסות, ולא מתחילים שום בירור. אבל בכל מקרה- כדאי להתייעץ גם עם גינקולוג. ויכול להיות שהבעיה בכלל לא אצלך אלא אצל בעלך (גברים ונשים "אחראים" באופן שווה לקושי להכנס להריון).

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה