תופעות לוואי של טופמקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/10/2007 | 17:30 | מאת: עדי

שלום רב, בתי בת ה- 20 התחילה לאחרונה טיפול בסימבלתה ואמורה לקבל בעתיד הקרוב טופמקס. תופעות הלוואי של התרופה מאד הפחידו אותי (גלאוקומה, פגיעה בזיכרון ובדיבור ועוד). למרות מצבה הנפשי הקשה והעובדה שבמשך השנים האחרונות נעשו ניסיונות טיפול במגוון תרופות נוגדות חרדות ודיכאון ולייצוב מצב הרוח ללא תוצאות חיוביות, ולמרות שאני מבינה שלא נותרו לה ברירות רבות- אניט מאד מפחדת מנזק בלתי הפיך כגון גלאוקומה, או מירידה קוגניטיבית. אני מתלבטת קשות לגבי הבחירה הנכונה ומאד מתענה מכך שנקבל החלטה שאולי תפגע בה. אני מבקשת לברר עד כמה גבוהים אחוזי הפגיעה של תופעות הלוואי של טופמקס. בתודה מראש, עדי

04/10/2007 | 13:30 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עדי שלום, מדובר בתופעות נדירות מאד (פחות מ- 1% מהמטופלים), למרות שכשהן מופיעות זה לא נעים. יחד עם זאת לא מדובר בנזק בלתי הפיך, כך שאם זה קורה אז אין בעיה להפסיק את התרופה. לרוב המייצבים ישנו פוטנציאל לתופעות לואי קשות דומות. אינני יודע, למשל, אם בתך טופלה בליתיום, אולם שם שיעור ההפרעות הקוגנטיביות הוא כ- 5%. כמעט לכל תרופה שהיא קיבלה או מקבלת סיכון לתופעות לואי, אבל צריך לזכור שרוב רובם של המטופלים רק נהנים מהיתרונות ולא סובלים מתופעות לואי. ככלל טופמאקס נחשבת תרופה נוחה מאד מבחינת הסיכונים לתופעות לואי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה